Tillbehör

1Urvalet inom spröjs är bred och valet av spröjs och ram kan förändra utseendet på huset totalt. Du kan enkelt sätta din egen prägel på huset. Spröjs levereras som standard i vit PVC till vita fönster och dörrar, spröjs i PVC kan inte målas. Kan levereras i trä och i valfri färg på begäran.

 

2Genomgående spröjs
Detta är det många kallar ”gammeldags” spröjs. Spröjsen går igenom glaset, så här är glaset uppdelat i rutor av spröjsen. Dessa spröjs ger en kraftig indelning av rutan och byggs in i fönstret när det tillverkas. Spröjsen kan vara horisontella, vertikala eller kryssade. Finns i 58, 68 och 78 mm.

Utanpåliggande klips-spröjs3
Denna spröjstyp fästet på utsidan med klips och är den typen av spröjs som är mest använt idag. Spröjsen tas bort enkelt och gör det enkelt att tvätta fönstret. Kan kombineras med bred vertikal spröjs och smal horisontal spröjs i olika rutkombinationer. Finns i: 28, 45 och 65 mm.

Dekalspröjs4
Detta är aluminiumspröjs som är pålimmat på bägge sidor av glaset. Det finns tre typer av dekalspröjs. Standard färg är vit. Kan levereras i andra RAL-färger.
Kitt dekalspröjs har en spröjs invändigt, en emellan och en utvändigt på glaset.
Finns i 29 och 49 mm.
5Wienerspröjs är en egen dekalspröjs.
Wienerspröjsen är en aluminiumspröjs, som ligger mellan glasen.
Finns i 19, 26 och 45 mm.

6Kittspröjs är alumminiumspröjs pålimmat utvändigt och invändigt på samma glas.
Finns i 29 och 49 mm.

Spröjsramar
Ram med rutor som sätts på fönstret med klips. Spröjsramen sitter en bit in på fönstret, så ljusinsläppet blir något mindre. Finns i 28, 45 och 65 mm.